Porova juha
Porova juha je odlična predjed, ki segreje telo, pospeši prebavo in odvaja vodo. Za pripravo juhe se uporablja beli in rumeni del pora.1
KOT ZANIMIVOST:
Por je zelenjava, ki spada med čebulnice. Vsebuje žveplo, zaradi katerega ima značilen vonj in funkcijo naravnega antibiotika. Zaradi njegovega zelo intenzivnega vonja ga ne smemo hraniti z drugimi živili, ki so občutljiva na aromo. Če želimo nekoliko ublažiti njegov okus, ga na kratko blanširamo v rahlo soljeni vodi.1
1. http://vizita.si/clanek/zdravi_z/por.html
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 ml |
Energijska vrednost | 78 kcal |
Energijska vrednost | 328 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 5,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,6 g |
Ogljikovi hidrati | 6,6 g |
Sladkorji | 1,0 g |
Beljakovine | 1,5 g |
Prehranske vlaknine | 1,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mlečni izdelek, soja in sledi jajc
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.