Postrv po mlinarsko, ribji krompir
Postrv po mlinarsko se najprej osoli, potem povalja v koruzni moki in speče na olju. Postrv je cenjena sladkovodna riba, ki spada v družino rib kostnic. Meso postrvi je belo ima visoko beljakovinsko vrednost in zelo malo maščob. Le morska postrv, ki je zašla v morje, je dobila rožnato meso, ker se hrani z mehkužci.
Za ribji krompir razrežejo olupljen krompir na do 2 cm debele kroglice, ki jih skuhajo v slani vodi in pokapajo s stopljenim maslom ali oljem. Ribji krompir se najbolj poda kot priloga k ribjemu mesu. Je aromatičen krompir, začinjen s česnom in peteršiljem. Lahko se zabeli tudi z oljem, v katerem se je pekla riba.
KOT ZANIMIVOST:
Izraz »po mlinarsko« ali po francosko »à la meuniére« je izraz, k,i pove, da ribe pomokajo in ocvrejo/spečejo na maslu/olju. Nato jih zložijo praviloma na podolgovat krožnik, pokapajo z limonovim sokom in potresejo s koščki masla ter s sesekljanim peteršiljem.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 480 g |
Energijska vrednost | 579 kcal |
Energijska vrednost | 2432 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 27,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 3,2 g |
Ogljikovi hidrati | 49,8 g |
Sladkorji | 2,0 g |
Beljakovine | 33,4 g |
Prehranske vlaknine | 7,1 g |
Informacije o alergenih
POSTRV PO MLINARSKO (riba)