• Kartica 123
  • AKCIJE
    • Študentska prehrana

Puranji zrezek v bučkini omaki, široki rezanci

Puranje meso je nemastno in lažje prebavljivo, vsebuje veliko vitaminov B ter tudi nekaj mineralov. V naši slovenski zemlji tega minerala primanjkuje, zato je dobro uživati živila, ki vsebujejo selen.

Rezanci so testenine v ozkih ali širših trakovih, ki se uživajo kot samostojna jed ali kot priloga. Lahko so dolgi ali kratki, jušni, jajčni, riževi in obarvani. Slednji dobijo barvo odvisno od vrste dodatka ali koncentrata v testu; npr. zeleni, rdeči, temno rjavi, črni itd. 1

KOT ZANIMIVOST:

Purane so gojili že Azteki in Severnoameriški Indijanci. Španski osvajalci so jih prinesli v Evropo leta 1523. 1

Rezance izdelujejo po celem svetu na različne načine. Njihov okus in videz je odvisen od uporabljenih sestavin. Tako npr. Italijani izdelujejo jajčne rezance, Kitajci riževe in škampove, Japonci ajdove z zelenim čajem, Tajci in Indijci steklene. 1

1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009

Hranilna in energijska vrednost porcije jedi

Porcija 500 g
Energijska vrednost 688 kcal
Energijska vrednost 2890 kJ
Hranilna vrednost
Maščobe 21,7 g
Nasičene maščobne kisline 65,6 g
Ogljikovi hidrati 5,7 g
Sladkorji 56,1 g
Beljakovine 1,8 g
Prehranske vlaknine BUČKINA OMAKA (pšenica, mlečni izdelek, soja), ŠIROKI REZANCI (pšenica, jajca) g

Informacije o alergenih

Slorest d.o.o.
Verovškova 55a
1000 Ljubljana


tel.: +386 (0)1 300 42 40
fax: +386 (0)1 300 42 60
e-mail: info@slorest.si


Izdelava spletne strani: Sibit d.o.o. | Slorest d.o.o. © 2023
Naša spletna stran uporablja piškotke Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, kliknite »shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani.ShraniNE
Nastavitev piškotkov