Ribji file v pivskem testu, francoska solata
Pivsko testo je zelo redko testo, umešano iz moke, vode in ščepca soli, katerega izboljšamo z jajcem in pivom. Sestavine se stepe, da testo postane še bolj rahlo zaradi vnašanja zračnih mehurčkov. Takšno je še posebej primerno za ocvrte ribe.
Solata iz nakockane mešane zelenjave, krompirja, jajc in začinjene majoneze, je v bistvu različica pariške solate.
KOT ZANIMIVOST:
Tovrstni način priprave testa za cvrtje jedi je še posebej priljubljen na vzhodu v katerem panirajo zelenjavo, gobe, ribe in morske sadeže.
V francoskih kuharicah je francoska solata imenovana "salade macedoine", kar pogosto prevajajo kot "makedonska solata", vendar macedoine pomeni v francoščini "mešana zelenjava".
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 550 g |
Energijska vrednost | 805 kcal |
Energijska vrednost | 3381 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 44,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 8,0 g |
Ogljikovi hidrati | 31,3 g |
Sladkorji | 1,6 g |
Beljakovine | 73,1 g |
Prehranske vlaknine | 4,9 g |
Informacije o alergenih
RIBJI FILE V PIVSKEM TESTU (pšenica, jajca, mlečni izdelek, ribe), FRANCOSKA SOLATA (jajca, gorčično seme)