Ričet
Ričet je tradicionalna slovenska jed iz ješprenja, fižola, krompirja, jušne zelenjave in suhega mesa. Ješprenj je zdravo žito, vsebuje vlaknino beta-glukan, ki pomaga zniževati holesterol in ugodno vpliva na črevesno mikrofloro.1
KOT ZANIMIVOST:
Včasih je ta jed veljala za revnejši sloj. Z dodatkom prekajenega mesa ričet dobi značilen okus, vlaknine pa poskrbijo za gostljato strukturo.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 350 kcal |
Energijska vrednost | 1470 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 14,9 g |
Nasičene maščobne kisline | 3,9 g |
Ogljikovi hidrati | 45,4 g |
Sladkorji | 2,3 g |
Beljakovine | 9,3 g |
Prehranske vlaknine | 12,1 g |
Informacije o alergenih
ječmen, pšenica, listna zelena in sledi mleka
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.