
Roastbeef po burgundsko, dušene gomoljnice
Roastbeef po burgundsko je zelo stara in znana jed francoske kuhinje, za katero je značilno, da se meso zelo dolgo kuha, dodatek gob in rdečega vina pa naredi svojstven in značilen okus jedi. Roastbeef je sicer meso iz govejega hrbta, ki sega od reber pa skoraj do konca stegen. Leži nad pljučno pečenko. Primeren je za hitro pečenje, žar ali dušenje. Pripravljajo ga za peko v celem kosu ali v zrezkih.1
KOT ZANIMIVOST:
V ZDA izrežejo roastbeef skupaj s pljučno pečenko in razrežejo na steake, debele 2,5 cm.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 450 g |
Energijska vrednost | 458 kcal |
Energijska vrednost | 1924 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 15,8 g |
Nasičene maščobne kisline | 3,0 g |
Ogljikovi hidrati | 29,0 g |
Sladkorji | 11,3 g |
Beljakovine | 46,8 g |
Prehranske vlaknine | 11,0 g |
Informacije o alergenih
pšenica, ječmen, gorčično seme, soja, zelena, sledi mleka, sledi jajc
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.