Sarma s prilogo
Sarma, narejena iz lista kislega zelja, napolnjenega mletim mesom in rižem, je turška jed, ki je razširjena tudi drugod po Balkanu. Jed je po navadi dušena v paradižnikovi omaki, lahko zgoščeni tudi s kislo smetano ali jogurtom.
KOT ZANIMIVOST:
Sarme se lahko delajo tudi iz poparjenih listov ohrovta, špinače, trte, blitve, pese, itd. V Dalmaciji so poznane kot kapurali, polnjene iz mlete govedine in prekajene svinjine.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 120 g |
Energijska vrednost | 408 kcal |
Energijska vrednost | 1714 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 20,9 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,3 g |
Ogljikovi hidrati | 24,6 g |
Sladkorji | 2,4 g |
Beljakovine | 30,3 g |
Prehranske vlaknine | 4,2 g |
Informacije o alergenih
SARMA (pšenica, jajca, soja, zelena, gorčično seme, sledi mleka, sledi arašidov)