• Kartica 123
  • AKCIJE
    • Študentska prehrana

Skutni štruklji v gobovi omaki

Štruklji so tipična slovenska narodna jed. Pripravljeni so iz vlečenega ali kvašenega testa polnjeni z različnimi nadevi, slanimi ali sladkimi. Lahko so kuhani ali pečeni ter posuti s prepraženimi drobtinami. Najbolj priljubljeni so sirovi oziroma skutini štruklji, ki se uživajo kot priloga ali samostojna jed.1

Gobova omaka je pripravljena iz prepraženih različnih gob (posušenih ali zamrznjenih), na čebuli ali brez, v smetanovi ali naravni omaki.

KOT ZANIMIVOST:

Obstaja veliko vrst štrukljev, drobnjakovi, dolenjski, gluhi, kraški, istrski, kobariški, štajerski, zagorski itd. V Kobaridu je vsako leto tekmovanje v pripravljanju štrukljev, imenovano štrukjlada.1

Zamrznjene gobe ostanejo kot sveže, pri čemer postanejo še bolj aromatične. Prevrete zamrznjene gobe izgubijo del arome in okusa. Jurčki so bogat vir natrija, kalija, kalcija, železa, cinka, bakra, fosforja in vitaminov B.1

1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.

Hranilna in energijska vrednost porcije jedi

Porcija 510 g
Energijska vrednost 648 kcal
Energijska vrednost 2722 kJ
Hranilna vrednost
Maščobe 22,60 g
Nasičene maščobne kisline 4,9 g
Ogljikovi hidrati 69,4 g
Sladkorji 10,00 g
Beljakovine 39,90 g
Prehranske vlaknine 4,20 g

Informacije o alergenih

SKUTNI ŠTRUKLJI (pšenica, jajca, mlečni izdelek), GOBOVA OMAKA (pšenica, mlečni izdelek, soja)

Slorest d.o.o.
Verovškova 55a
1000 Ljubljana


tel.: +386 (0)1 300 42 40
fax: +386 (0)1 300 42 60
e-mail: info@slorest.si


Izdelava spletne strani: Sibit d.o.o. | Slorest d.o.o. © 2025
Naša spletna stran uporablja piškotke Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, kliknite »shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani.ShraniNE
Nastavitev piškotkov