Špageti po bolonjsko
Špageti so najbolj znane in priljubljene testenine iz ostre moke ali zdrob trde pšenice, vode in soli. Bolonjska omaka je mesna omaka za k testeninam, ki jo v Bologni uporabljajo za izključno k špagetom.
KOT ZANIMIVOST:
Originalna bolonjska omaka je iz olivnega olja, čebule, jušne zelenjave, mlete govedine, rdečega vina, peteršilja, majarona, lovorovega lista, muškatnega oreščka, soli in popra, paradižnika in moke. Danes pa poznamo že več različic, katerim dodajajo druge vrste živila.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 620 g |
Energijska vrednost | 723 kcal |
Energijska vrednost | 3037 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 23,8 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 91,7 g |
Sladkorji | 4,7 g |
Beljakovine | 43,0 g |
Prehranske vlaknine | 4,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek