Špinačni rezanci arrabiata
Rezanci so testenine v ozkih ali širših trakovih, ki se uživajo kot samostojna jed ali kot priloga. Lahko so dolgi ali kratki, jušni, jajčni, riževi in obarvani. Slednji dobijo barvo odvisno od vrste dodatka ali koncentrata v testu; npr. zeleni, rdeči, temno rjavi, črni itd. Barvni so za videz bolj privlačni, po hranilni vrednosti pa se ne razlikujejo od navadnih, razen če jih naredimo sami s svežo zelenjavo.
Omaka arrabiata je pripravljena iz prepražene zelenjave (bučke, jajčevec, češnjevec, feferoni) na olivnem olju. Na koncu dodajo še olivno olje, paradižnikov konkase in parmezan, po želji še mlet čili.
KOT ZANIMIVOST:
Rezance izdelujejo po celem svetu na različne načine. Njihov okus in videz je odvisen od uporabljenih sestavin. Tako npr. Italijani izdelujejo jajčne rezance, Kitajci riževe in škampove, Japonci ajdove z zelenim čajem, Tajci in Indijci steklene.
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 739 kcal |
Energijska vrednost | 3104 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 29,4 g |
Nasičene maščobne kisline | 6,8 g |
Ogljikovi hidrati | 90,9 g |
Sladkorji | 2,7 g |
Beljakovine | 27,2 g |
Prehranske vlaknine | 2,6 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek, listna zelena in sledi jajc
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.