
Špinačni rezanci, omaka s tofujem in bučkami
Špinačni rezanci so testenine v širših trakovih, ki se uživajo kot samostojna jed ali kot priloga. Značilno barvo dobijo zaradi dodatka špinače v testu. Barvni so za videz bolj privlačni, kot dodatek hranilni vrednosti v beljakovinah jim je dodan sojin tofu. Bučke pa slovijo po visoki vsebnosti ß-karotena, ki je učinkovit antioksidant.
KOT ZANIMIVOST:
Rezance izdelujejo po celem svetu na različne načine. Njihov okus in videz je odvisen od uporabljenih sestavin. Tako npr. Italijani izdelujejo jajčne rezance, Kitajci riževe in škampove, Japonci ajdove z zelenim čajem, Tajci in Indijci steklene.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 480 g |
Energijska vrednost | 505 kcal |
Energijska vrednost | 2121 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 16,6 g |
Nasičene maščobne kisline | 4,2 g |
Ogljikovi hidrati | 65,1 g |
Sladkorji | 5,2 g |
Beljakovine | 22,2 g |
Prehranske vlaknine | 5,0 g |
Informacije o alergenih
ŠPINAČNI REZANCI (pšenica, jajca), OMAKA S TOFUJEM IN BUČKAMI (pšenica, mlečni izdelek, soja)
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.