Špinačni rezanci po mediteransko
Rezanci so testenine v ozkih ali širših trakovih, ki se uživajo kot samostojna jed ali kot priloga. Lahko so dolgi ali kratki, jušni, jajčni, riževi in obarvani. Slednji dobijo barvo odvisno od vrste dodatka ali koncentrata v testu; npr. zeleni, rdeči, temno rjavi, črni itd. Barvni so za videz bolj privlačni, po hranilni vrednosti pa se ne razlikujejo od navadnih, razen če jih naredimo sami s svežo zelenjavo.
KOT ZANIMIVOST:
Rezance izdelujejo po celem svetu na različne načine. Njihov okus in videz je odvisen od uporabljenih sestavin. Tako npr. Italijani izdelujejo jajčne rezance, Kitajci riževe in škampove, Japonci ajdove z zelenim čajem, Tajci in Indijci steklene.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 480 g |
Energijska vrednost | 437 kcal |
Energijska vrednost | 1835 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 9,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 2,2 g |
Ogljikovi hidrati | 65,8 g |
Sladkorji | 11,5 g |
Beljakovine | 20,9 g |
Prehranske vlaknine | 7,8 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek