
Špinačni rezanci s tofujem in bučkami
Špinačni rezanci so testenine v širših trakovih, ki se uživajo kot samostojna jed ali kot priloga. Slednji dobijo značilno barvo zaradi dodatka špinače v testu. Barvni so za videz bolj privlačni, kot dodatek hranilni vrednosti v beljakovinah pa jim je dodani sojin tofu. Bučke pa slovijo po visoki vsebnosti ß-karotena, ki je učinkovit antioksidant.
KOT ZANIMIVOST:
Tofu bi lahko poimenovali tudi sojin "sir" (zaradi prevoda iz japonščine), pa vendar mu je boljši približek "skuta". Vegetarijanci ga uporabljajo kot nadomestek mesa. Izumili so ga Kitajci. Azijci imajo tofu v mnogih receptih in ga pripravljajo podobno kot meso: kuhajo ga, pečejo in cvrejo. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 480g |
Energijska vrednost | 505 kcal |
Energijska vrednost | 2121 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 16,6 g |
Nasičene maščobne kisline | 4,2 g |
Ogljikovi hidrati | 65,1 g |
Sladkorji | 5,2 g |
Beljakovine | 22,2 g |
Prehranske vlaknine | 5 g |
Informacije o alergenih
ŠPINAČNI REZANCI (pšenica, jajca), OMAKA S TOFUJEM IN BUČKAMI (pšenica, mlečni izdelek, soja)
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.