
Sveže domače testenine carbonara
Lastnost domačih svežih testenin je, da so skuhane v krajšem času in so bolj polnega okusa kot navadne.
Omaka carbonara je pripravljena iz prepraženih trakcev slanine, kar zalijejo s smetanovo in sirovo omako. Na koncu dodajo še jajčni rumenjak, peteršilj in parmezan.
KOT ZANIMIVOST:
Testenine carbonara so jed italijanske tradicije 19. stoletja, ki je kljub svoji preprostosti osvojila svet in v vsaki državi našla svojo različico. Recept sta iznašla sinova velikega Neapeljskega kuharja, ki sta vodila očetovo restavracijo po njegovi smrti. Razšla pa sta se zaradi nestrinjanja pri recepturi carbonare – eden je delal omako izključno samo z jajčkom, drugi pa je uporabil kislo smetano, nihče pa ni odstopil od pečene slanine.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 1247 kcal |
Energijska vrednost | 5237 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 81,1 g |
Nasičene maščobne kisline | 37,0 g |
Ogljikovi hidrati | 87,7 g |
Sladkorji | 2,7 g |
Beljakovine | 16,4 g |
Prehranske vlaknine | 2,6 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek, zelena, sledi jajc
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.