Sveže domače testenine s hobotnico
Lastnost domačih svežih testenin je, da so skuhane v krajšem času in so bolj polnega okusa kot navadne.
Hobotnica je bogat vir železa, fosforja, selena, bakra, magnezija in cinka.1
KOT ZANIMIVOST:
Pri kuhanju hobotnice se vsaka napaka maščuje – meso postane trdo in neužitno. Lovke morajo biti ves čas kuhanja v vodi. Španci dajo zraven kuhati krompir in hobotnica je skuhana takrat, ko je kuhan krompir.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 552 kcal |
Energijska vrednost | 2318 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 28,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 7,0 g |
Ogljikovi hidrati | 38,8 g |
Sladkorji | 3,8 g |
Beljakovine | 35,9 g |
Prehranske vlaknine | 4,7 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mehkužci, raki, školjke, mlečni izdelek, zelena, sledi jajc, sledi oreščkov, sledi sezama