Sveže domače testenine s pestom Genovese
Lastnost domačih svežih testenin je, da so skuhane v krajšem času in so bolj polnega okusa kot navadne.
Pesto alla genovese je iz bazilike, zmletih pinjol, česna in parmezana, pecorina, debele soli in ekstra deviškega oljčnega olja, ki ga v jedi začutimo že v majhni količini. 1
KOT ZANIMIVOST:
Pesto (it. »tolčenec«) je gosta hladna omaka iz sveže bazilike in drugih sestavin, ki izvira iz Ligurije. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009: 794.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 940 kcal |
Energijska vrednost | 3948 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 45,9 g |
Nasičene maščobne kisline | 10,0 g |
Ogljikovi hidrati | 95,8 g |
Sladkorji | 6,1 g |
Beljakovine | 35,4 g |
Prehranske vlaknine | 9,5 g |
Informacije o alergenih
pšenica, mlečni izdelek, zelena, jajca, sledi oreščkov, sledi soje