Sveže domače testenine s piščancem in zelenjavo
Lastnost domačih svežih testenin je, da so skuhane v krajšem času in so bolj polnega okusa kot navadne.
Omako pripravimo iz narezane zelenjave (korenje, bučke, jajčevci, por, česen) in mariniranih prepraženih piščančjih trakcev, zalijemo s kokošjo juho in smetanovo omako.
KOT ZANIMIVOST:
Kuhana zelenjava sicer izgubi nekaj hranil, tudi kalij. Izgubi se lahko izognemo tako, da uporabimo vodo v kateri se je kuhala zelenjava za drugo jed. Kljub temu pa je zmotno mnenje, da s kuhanjem uničimo vse kar je dobrega. Nasprotno, nekatere snovi postanejo s toplotno obdelavo telesu še bolj dostopne.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 826 kcal |
Energijska vrednost | 3469 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 58,1 g |
Nasičene maščobne kisline | 21,0 g |
Ogljikovi hidrati | 1,0 g |
Sladkorji | 3,6 g |
Beljakovine | 43,1 g |
Prehranske vlaknine | 3,6 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek, soja, sezam