
Sveže domače testenine s tunino
Lastnost domačih svežih testenin je, da so skuhane v krajšem času in so bolj polnega okusa kot navadne.
Tunina omaka je ena bolj zdravih omak s katero zaužijemo v naši prehrani pogosto pomanjkljive omega-3 maščobne kisline. Je rdeča omaka, saj vsebuje paradižnik, za dopolnitev okusa pa dodamo parmezan, olive in oljčno olje. Tuna je velika morska riba, iz družine skuš, ki ima sloves po svoji veliki vsebnosti omega-3 maščobnih kislin, ki zelo koristijo srčno-žilnemu sistemu, kognitivni funkciji, sklepom in delujejo protivnetno.
KOT ZANIMIVOST:
Modroplavuti tun je najdražja riba, ki je bila kdaj prodana. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 706 kcal |
Energijska vrednost | 2965 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 44,1 g |
Nasičene maščobne kisline | 6,5 g |
Ogljikovi hidrati | 43,2 g |
Sladkorji | 0,9 g |
Beljakovine | 35,7 g |
Prehranske vlaknine | 3,2 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek, ribe, zelena
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.