Sveže domače testenine z jurčki
Lastnost domačih svežih testenin je, da so skuhane v krajšem času in so bolj polnega okusa kot navadne.
Omaka je pripravljena iz mešanih gob in jurčkov, ki jih dodajo k prepraženemu poru, začinijo s česnom in belim vinom, nato dodajo smetanovo omako in gobovo osnovo. Na koncu dodajo še olivno olje, parmezan in peteršilj.
KOT ZANIMIVOST:
Zamrznjene gobe ostanejo kot sveže, pri čemer postanejo še bolj aromatične. Jurčki so bogat vir natrija, kalija, kalcija, železa, cinka, bakra, fosforja in vitaminov B.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 949 kcal |
Energijska vrednost | 3986 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 56,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 20,1 g |
Ogljikovi hidrati | 82,8 g |
Sladkorji | 3,9 g |
Beljakovine | 27,8 g |
Prehranske vlaknine | 4,4 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek, soja, sledi gorčičnih semen in zelene