Svinjski kotlet v čebulni omaki, pražen krompir
Kotlet ali zarebrnica ali kare je kos mesa s kostjo od hrbtenice. Čebula je vsestransko uporabna v kulinariki, premalokrat pa jo uživamo kot glavno sestavino omake. Vsebuje alicin, močno protibakterijsko sredstvo, ki tudi znižuje visok krvni pritisk in močen antioksidant kvercetin. 1
KOT ZANIMIVOST:
Svinjske zarebrnice v pljučnem delu so puste, boljše so skupaj z ribico. Srednji deli so za praženje in cvrtje. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 470 g |
Energijska vrednost | 772 kcal |
Energijska vrednost | 3242 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 43,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 7,0 g |
Ogljikovi hidrati | 55,5 g |
Sladkorji | 1,7 g |
Beljakovine | 37,3 g |
Prehranske vlaknine | 5,6 g |
Informacije o alergenih
ČEBULNA OMAKA (pšenica, ječmen, soja, gorčično seme, sledi jajc, sledi mleka)
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.