• Kartica 123
  • AKCIJE
    • Študentska prehrana

Svinjski zrezek po italijansko, metuljčki

Za svinjsko meso je značilna malo težja prebavljivost, a je zaradi vsebnosti vitaminov B, cinka, železa ter veliko beljakovin odličen dodatek zdravi dieti. Svinjina po italijansko vsebuje smetanovo omako s paradižniki, ki se lepo poda k pustim zrezkom, izboljša okus in sočnost.

Metuljčki so jajčne testenine v obliki metuljčka. Tradicionalno se kuhajo ''al dente'' in postrežejo z raznovrstnimi omakami. Zaradi posebne oblike so metuljčki zelo primerni tudi za testeninske solate.1

KOT ZANIMIVOST:

S posnemanjem mleka pridobivamo smetano, ki se od mleka razlikuje po visokem odstotku maščobe in po vitaminih, ki so prisotni v njej, zlasti A in D.1

Verjetno nima noben narod toliko testenin kot Italijani. Na splošno jim pravijo pasta, kar dobesedno pomeni 'testo'. S tem izrazom zajamejo vse testenine. Testenine je vedno treba kuhati v velikem loncu (na 10 dag testenin je potreben 1 l vode).1

1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009

Hranilna in energijska vrednost porcije jedi

Porcija 480 g
Energijska vrednost 744 kcal
Energijska vrednost 3125 kJ
Hranilna vrednost
Maščobe 32,7 g
Nasičene maščobne kisline 14,3 g
Ogljikovi hidrati 61,1 g
Sladkorji 4,1 g
Beljakovine 50,4 g
Prehranske vlaknine 1,8 g

Informacije o alergenih

SVINJSKI ZREZEK PO ITALIJANSKO (pšenica, mlečni izdelek, soja), METULJČKI (pšenica, jajca)

Slorest d.o.o.
Verovškova 55a
1000 Ljubljana


tel.: +386 (0)1 300 42 40
fax: +386 (0)1 300 42 60
e-mail: info@slorest.si


Izdelava spletne strani: Sibit d.o.o. | Slorest d.o.o. © 2025
Naša spletna stran uporablja piškotke Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, kliknite »shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani.ShraniNE
Nastavitev piškotkov