Svinjski zrezek v naravni omaki, kruhova rezina
Za svinjsko meso je značilna malo težja prebavljivost, a je zaradi vsebnosti vitaminov B, cinka, železa ter veliko beljakovin odličen dodatek zdravi dieti.
Naravna omaka se postreže k mesu. Pripravljena je preprosto, le s tistimi dodatki in postopki, ki živilo naredijo užitno. Največkrat je to »sok« od mesa in sol ali koncentrati. Uporablja se tudi različne osnove za naravno omako, ki jo zgostijo z moko.
Testo za kruhove rezine je narejeno iz belega kruha, mleka, jajc, čebule, maščobe in začimb zavit v prtič in skuhan v kropu. Pred postrežbo testo razrežemo na rezine in tako dobimo kruhove rezine. 1
KOT ZANIMIVOST:
Z enakim imenom so kruhove rezine sladka ali slana jed z belim kruhom, navlaženim v mleku in stepenimi jajci ter ocvrto in posuto s sladkorjem ali brez. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 500 g |
Energijska vrednost | 678 kcal |
Energijska vrednost | 2848 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 23,2 g |
Nasičene maščobne kisline | 5,1 g |
Ogljikovi hidrati | 62,9 g |
Sladkorji | 4,9 g |
Beljakovine | 53,6 g |
Prehranske vlaknine | 1,9 g |
Informacije o alergenih
SVINJSKI KOTLET V NARAVNI OMAKI (pšenica, gorčično seme in sledi jajc, mleka, zelene), KRUHOVA REZINA (pšenica, mleko, jajca in sledi soje, zelene, sezama, oreščkov)