Tortilja s puranom in zelenjavo
Tortilja originalno izvira iz Španije, kjer gre za omleto iz raznih sestavin. Tortiljo, kakršno večinoma poznamo mi, je mehiška – ponvičnik iz koruzne ali bele pšenične moke, vode in soli spečen na plošči. Ta je podlaga za mnogo mehiških jedi.
KOT ZANIMIVOST:
Včasih so jih delali ročno na kamnu, sedaj jih oblikujejo s posebnimi stiskalnicami, nato pa na hitro spečejo na litoželezni plošči ali v železni ponvi, da ostanejo ploščate in se ne naredijo mehurji.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 380 g |
Energijska vrednost | 458 kcal |
Energijska vrednost | 1924 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 13,5 g |
Nasičene maščobne kisline | 1,8 g |
Ogljikovi hidrati | 51,8 g |
Sladkorji | 0,8 g |
Beljakovine | 33,0 g |
Prehranske vlaknine | 4,7 g |
Informacije o alergenih
gluten, soja