
VOK s svinjsko ribico
Vok je kitajska polkroglasta ponev iz jeklene pločevine, lahko tudi litoželezna. Je najbolj uporabljena posoda v kitajski in nasploh azijski kuhinji. V njej pražijo, kuhajo, dušijo, soparijo, cvrejo in kuhajo živila, pri čemer zaradi oblike prihranijo veliko energije in skrajšajo čas za pripravo jedi.
Svinjska ribica označuje tako imenovani file iz svinjskega mesa, gre namreč za podolgovato mišico na zgornji strani svinjskih ledij.
KOT ZANIMIVOST:
Kitajski mojstri voka voka ne spirajo z vodo, temveč ga le dobro obrišejo s papirnato brisačo. 1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009:1046.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 g |
Energijska vrednost | 386 kcal |
Energijska vrednost | 1621 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 15,7 g |
Nasičene maščobne kisline | 3,6 g |
Ogljikovi hidrati | 29,1 g |
Sladkorji | 4,9 g |
Beljakovine | 34,7 g |
Prehranske vlaknine | 7,95 g |
Informacije o alergenih
pšenica, soja, zelena, sledi zelene
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
![]() |
![]() |
![]() |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.