Zelenjavna juha
Pod imenom zelenjavna juha običajno poimenujemo juho skuhano iz več vrst zelenjave. To pa si lahko gostje obogatite še z dodatkom jušnih vložkov. 1
KOT ZANIMIVOST:
Zelenjave na kmetih niso nikoli zelo cenili. Imeli so jo le za solato ali enolončnice. Šele meščanska kuhinja je v 18. in 19. stoletju začela cenit zelenjavo kot prikuho. Danes pa vemo, da nas snovi iz zelenjave ščitijo pred boleznimi in krepijo imunski sistem.1
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 250 ml |
Energijska vrednost | 107 kcal |
Energijska vrednost | 449 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 3,8 g |
Nasičene maščobne kisline | 0,8 g |
Ogljikovi hidrati | 14,7 g |
Sladkorji | 3,6 g |
Beljakovine | 3,1 g |
Prehranske vlaknine | 3,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, listana zelena in sledi mleka