Zelenjavna lazanja
Lazanje so testenine v obliki ploščic različnih oblik, ki izvirajo iz Italije. Ploščice se najprej skuha (ali so že napol obdelane) in polaga v namaščen pekač izmenično z nadevom. Za nadev se uporabi raznovrstno zelenjavo, različnih barv, ki jo z lazanjami poveže bešamel (mešanica masla, mleka in moke). Barvitost jedi poleg vizualne privlačnosti, oskrbi telo tudi z raznimi vitamini, minerali in antioksidanti.
KOT ZANIMIVOST:
Najbolj je priljubljena bolonjska lazanja z mletim mesom in sirom. Zadnje čase pa so v uveljavi tudi druge vrste, posebej zelenjavne.
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 460 g |
Energijska vrednost | 1205 kcal |
Energijska vrednost | 5061 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 36,3 g |
Nasičene maščobne kisline | 14,7 g |
Ogljikovi hidrati | 62,0 g |
Sladkorji | 12,5 g |
Beljakovine | 38,5 g |
Prehranske vlaknine | 5,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mleko, mlečni izdelek
Brez alergenov | Zelena | Raki | Jajca | Ribe | Gluten | Mleko | Volčji bob | Mehkužci | Gorčica | Oreški | Arašidi | Sezam | Soja | Žveplov dioksid |
Krožnik želja, pohval & pripomb
Imate skrite želje, kaj si želite naslednjič na vašem 123 krožniku? Veseli bomo tudi vsakršne pohvale ali pripombe :)
Ste vi pošiljatelj e-maila:
Zveste goste nagrajujemo s 15% popustom*!
Vas zanima kako do popusta? Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času Vam bomo posredovali opis programa ugodnosti, ki smo ga razvili prav za Vas.
Ste vi pošiljatelj e-maila:
*Popust ne velja za alkoholne in tobačne izdelke. Popusti se med seboj ne seštevajo, temveč se obračunavajo zaporedno.