Zelenjavna tortilja na solatni posteljici
Lazanje so testenine v obliki ploščic različnih oblik, ki izvirajo iz Italije. Ploščice se najprej skuha (ali so že napol obdelane) in polaga v namaščen pekač izmenično s prepraženim mletim mesom in lazanjami. Za nadev se uporabi raznovrstno zelenjavo, različnih barv, ki jo z lazanjami poveže bešamel (mešanica masla, mleka in moke). Barvitost jedi poleg vizualne privlačnosti, oskrbi telo tudi z raznimi vitamini, minerali in antioksidanti. 1
KOT ZANIMIVOST:
Najbolj je priljubljena bolonjska lazanja z mletim mesom in sirom. Zadnje čase pa so v uveljavi tudi druge vrste, posebej zelenjavne.
1. Novak B in Lenarčič S. Kuharska enciklopedija: Svet gastronomije od A do Ž. 1. izd. Ljubljana. Modrijan založba d.o.o., 2009
Hranilna in energijska vrednost porcije jedi
Porcija | 400 g |
Energijska vrednost | 730 kcal |
Energijska vrednost | 3066 kJ |
Hranilna vrednost | |
---|---|
Maščobe | 36,3 g |
Nasičene maščobne kisline | 14,7 g |
Ogljikovi hidrati | 62,0 g |
Sladkorji | 12,5 g |
Beljakovine | 38,5 g |
Prehranske vlaknine | 5,3 g |
Informacije o alergenih
pšenica, jajca, mlečni izdelek