123 DSU
Vodja
Aleksandra Vidmar
Kontakt:
Litostrojska 54
1000 Ljubljana
Vodja: 051 326 886
narocanje.dsu@slorest.si
Lokacija:
Število sedežev:
120
Terasa:
DA
Število sedežev:
30
Otroški kotiček:
NE
Odpiralni časi:
pon – pet:
- Bife: 07:00 – 14:00
- Restavracija: 10:00 – 14:00
sob, ned, prazniki: zaprto
Opombe:
Restavracija se nahaja v palači DSU
Naša ponudba:
Dnevna ponudba
Kuharski mojstri vam vsak dan pripravijo kakovostne jedi, ki so primerne za vsak žep, okus in navado. Jedi so primerne za ljubitelje mesa, vegetarijance in ljubitelje jedi na žlico. Sezonsko izbrane surovine so temelj sezonsko obarvanih jedilnikov. Posamezna jed iz osnovne ponudbe se na jedilniku pojavi samo enkrat na vsakih pet tednov. Osnovna ponudba je tudi osnova za SESTAVI SI SVOJE KOSILO, kjer osnovni komponenti (glavna jed s prilogo) dodajate še različne dodatke (juho, sladico, solato, sadje, …). Vrednost kosila je odvisna od števila dodatkov.
Eko meni
Jedi označene z EKO znakom so jedi, ki vsebujejo EKO sestavine (ekološko pridelane). To so sestavine, praviloma iz domačega – bližnjega okolja, za katere imamo vse potrebne certifikate in dokazila, da je izvor pristen in da pri pridelavi ni bilo uporabljenih nobenih kemičnih preparatov. Na EKO sestavine sije le domače sonce in pada domači dež.
Vege meni
Sveža zelenjava, stročnice, razna žita, mleko in mlečni izdelki,.. Vse kar je sestavni del okusnega brezmesnega obroka. Korenček označuje jedi, ki so namenjene vegetarijancem. Vege jed je tudi osnova za SESTAVI SI SVOJE KOSILO, kjer osnovni komponenti (glavna jed s prilogo) dodajate še različne dodatke (juho, sladico, solato, sadje, …). Vrednost kosila je odvisna od števila dodatkov.
Jed na žlico
Po receptu starih babic in dedkov za vas kuhamo tradicionalne jedi na žlico. Jedi so sezonsko obarvane in upoštevajo tradicijo. Primerne so ravno na tisti dan. Jed na žlico je tudi osnova za SESTAVI SI SVOJE KOSILO, kjer osnovni komponenti (glavna jed s prilogo) dodajate še različne dodatke (juho, sladico, solato, sadje, …). Vrednost kosila je odvisna od števila dodatkov.
Pšenička
Jedi označene z znakom prečrtana PŠENIČKA so jedi, ki ne vsebujejo pšenice, kar pomeni, da pri pripravi uporabljamo le surovine kot so: riž, koruza, ajda, proso, amarant, kvinoja... Prav tako jedi niso zgoščene s pšenično moko.
Vegansko
Jedi označene z znakom VEGANSKO so jedi, ki ne vsebujejo živil živalskega izvora, kar pomeni, da pri pripravi uporabljamo izključno surovine rastlinskega izvora. Izključena so tudi jajca, mleko in med, ki jih vegetarijanci uživajo. Jedi so v glavnini sestavljene iz sadja, zelenjave, oreščkov, semen, stročnic in žitaric.